środa, 19 grudnia 2012

Kruche cynamonowe ciasteczka

Kolejny szybki przepis, który jeszcze zdążycie wykorzystać przed świętami. Ciasteczka są kruche, lekko cynamonowe i łatwo się wykrawają. Z przepisu wychodzi spora górka ciasteczek idealnych nie tylko na święta.

Składniki:
  • 180 schłodzonego masła
  • 90 g cukru pudru
  • 230 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1 płaska łyżka cynamonu
  • 40 g mąki ziemniaczanej
Wszystkie składniki zagnieść do gładkości lub wyrobić w malakserze - schłodzić owinięte folią przez minimum 30 minut. Po tym czasie wyciągnąć ciasto z lodówki, rozwałkować na grubość ok 0,5 cm i wykrawać dowolne kształty, Piec w ok 180 stopniach przez 10-15 minut. I gotowe :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz