wtorek, 3 lipca 2012

Muffinki z papryką i serem feta

Z braku laku, a raczej z braku rabarbaru, dzisiaj wersja słona. Śniadanie jutro nie powinno być problemem.



Składniki:
  • 250 g mąki pszennej razowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • pieprz, sól, inne przyprawy według smaku
  • 2 jajka
  • 50 ml oliwy
  • 250 ml mleka
  • 1 opakowanie sera feta pokrojonego w kostkę
  • papryka czerwona
  • szczypiorek
  • żółta papryka pepperoni


Połączyć suche składniki z przyprawami. Roztrzepać jajko, dodać mleko i oliwę. Połączyć składniki mokre z suchymi - wymieszać łyżką do połączenia. Dodać pokrojony ser i warzywa, wymieszać i nakładać do papilotek. Piec w 180 stopniach, ok 20-25 minut.

Bon Appétit :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz